نوعی عفونت پوستی مزمن است که در ناحیه پایین کمر قسمت دنبالچه بوجود میآید. کیست مویی با چرک همراه است و خطر عفونت آن نسبتا زیاد است.
ممکن است در واکنش به موهای در حال رشد که در پوست احاطه شدهاند ایجاد شود و بزرگتر شود. کیست مویی عفونی و دردناک است و حتی این کیست ممکن است پاره شود و مواد عفونی و خون آبه از آن خارج شود.
کیست مویی نتیجه گیر افتادن موی ضعیف درون پوست است و بدن این مو را مثل یک مادهی خارجی میداند و سپس واکنش دفاعی نشان میدهد که باعث ایجاد کیست مویی میشود. تمامی رده سنی ها را تهدید میکند . این کیست در کسانی که در کمرشان تراکم مو زیاد دارند بیشتر تهدید میکند.
چاقی: چاقی باعث کم تحرکی و باعث تعریق گودی باسن میشود .
کارهای کم تحرک: داشتن شغلهای کم تحرک و نشستن زیاد مانند شغلهای کارمندی و رانندگی
ارثی بودن:مرسوم بودن بیماری در سایر اعضای خانواده
پر مویی: تراکم بالای موهای و گیر افتادن در پوست
ضربه خوردن در پایین کمر: ضربه به ناحیه نشیمنگاه
سن و سال: کیست مویی در هر سنی رخ میدهد، ولی بیشتر درسنین ۱۵ تا 45 سال شایع میباشد.
مردان: تراکم بالای مو در مردان بیشتر است.
لباستنگ پوشیدن : میزان اصطکاک را بیشتر میکند.
بهداشت فردی: عدم رعایت بهداشت فردی .
تمامی این موارد در ایجاد کیست مویی یا سینوس پیلونیدال دخیل هستند با رعایت این موارد دیگر دچار بیماری کسیت مویی نمیشوید.
کیست مویی یا سینوس پیلونیدال در مراحل اولیه دارای هیچ علائمی نمیباشد و بعد از اینکه کاملا کیست تشکیل شد فرد متوجه میشود.بعضی اوقات با تب و درد و قرمزی و تخلیه آبسه ظاهر میشود.
برای اینکه این بیماری را نگیریم باید از شر موهای زائد راحت شویم مخصوصا موهای پایین کمر ،یا باید موهارو کوتاه کرد یا کاملا از بین ببریم.
باید این قسمت را ضدباکتری کرد و بهداشت روزانه و فردی را رعایت کرد و استحمام داشته باشید.
حتما از پوشیدن لباسهای تنگ خودرای کنید و زیاد نشینید و به این قسمت فشار نیاورید.کم تحریکی باعث چاقی هم میشود و چاقی هم یکی دیگر از عللهای کیست مویی یا سینوس پیلونیدال است.
کیست مویی در ابتدا شبیه یک جوش کوچک در پایین کمر قسمت دنبالچه رشد میکند.بعد ازاینکه عفونت کرد مثل یک تودهی متورم میشود که دراین کیست پر از چرک و خون آبه است .درد درهنگام ایستادن و نشستن و حتب راه رفتن و التهاب پوستی و یا بوی بد چرک و حتی تب از علائم این بیماری است.
درباره این سایت